8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANKIRI (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle kadın...

ÇANKIRI (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle kadın çiftçileri ziyaret etti.

Doğantepe köyünde yaşayan ve TKDK'dan 20 bin liralık hibe desteği alarak aspir üretimine başlayan 65 yaşındaki Naime Yalçın'ı ziyaret eden Akbıyık, Naime Yalçın'ın kadınlar gününü kutlayarak karanfil hediye etti.

Akbıyık, burada yaptığı konuşmada, IPARD programı kapsamında kadınlara pozitif ayrımcılık sağladıklarını söyledi.

Uygulanan hibe programı kapsamında kadın yatırımcılara bütün sektörlerde öncelik tanındığını belirten Akbıyık, şöyle konuştu:

"Çankırı'da bugüne kadar toplam hibe tutarı yaklaşık 21 milyon olan 36 kadın yatırımcımıza ve çiftçimize hibe sağlamış bulunmaktayız. İlerleyen dönemlerde proje değerlendirme aşamasında sıralama kriterlerinin daha fazla etkin olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle kadın çiftçilerimizin alacağı hibe oranının da önemli oranda artmasını bekliyoruz. Ben kadın çiftçi ve yatırımcılarımız nezdinde tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum."

Kadın yatırımcı Naime Yalçın da ziyaretlerinden dolayı Akbıyık'a teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :