8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar...

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan kutlama programında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türk tarihi ve kültüründe kadının farklı yerini olduğunu ve kadına karşı saygının ön planda tutulduğunu söyledi.

Tüm kadınların gününü kutlayan Vali Yurtnaç, "Dolayısıyla bu toplumda kadınların bir şeye gönül verdiğinde başarı ile sonuçlandığına inanandım ve gördüm. Kadın gülümserse dünya gülümser ülkemize kattıkları değer ve destekleri için tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Esra Gedik, "Kadına Kaldırdığın El, Topluma Attığın Tokattır", Yrd. Doç. Dr. Hülya Çakır ise "Evlilik mi? Evcilik mi?" konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Gün dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından el sanatları sergisi de açıldı.

Programa, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kütükoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :