8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Köseoğlu:- "Kadın varsa demokrasi var ilkesiyle hareket eden AK Parti bundan sonra da kadınlar için elini taşın altına koyacaktır"

TRABZON (AA) - AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Kadın varsa demokrasi var" ilkesiyle hareket eden AK Parti'nin bundan sonra da kadınlar için elini taşın altına koyacağını ifade etti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi de olan Köseoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, AK Parti'nin kadınların sıkıntılarını sadece bir gün değil, yılın her günü konuştuğunu belirtti.

Pozitif ayrımcılık maddesinin AK Parti ile anayasa güvencesine kavuştuğuna işaret eden Köseoğlu, "Kadın varsa demokrasi var ilkesiyle hareket eden AK Parti bundan sonra da kadınlar için elini taşın altına koyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Köseoğlu, kadının aileden başlayarak toplumun her alanında, her kademesinde söz sahibi ve belirleyici bir konumda olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Merhamet ve şefkat timsali kadın, milli ve manevi değerlerimizin nesilden nesle aktarılmasını sağlayarak, insana insan olma hakikatini ve değerini anlatan insanlığın en büyük öğretmenidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi 'Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse o ülke kadar umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler ise asla ilerleyemezler'. Bugün baktığımız zaman 4 milyondan fazla kadın üyesi ile AK Parti, dünyanın en büyük kadın siyasi hareketine sahip partidir. Hiç şüphesiz AK Parti gücünü, yüreğini sonuna kadar davasına açan AK kadınlarımızdan ve siyasetin öncüsü kadınlarımızın omuzlarında yükselmektedir."

Köseoğlu, 15 Temmuz'da yaşananlara değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da belirtti. 15 Temmuz gecesi meydanlara inenlerin yüzde 51'i kadındır. Şerife Boz'u hatırlayın, bir kamyonun direksiyonuna geçmiş yanına başka bir kadın arkadaşını almış, darbecilere karşı koymak için yollara çıkmış. Bunlar hepimizin zihninde yer etmiş. Ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tankların üstüne korkusuzca yürüyen kadınların mücadelesini hangi ifadeler tam olarak anlatabilir? O gece 11 kadın kahramanımızı şehit verdik. Milletimiz onları asla unutmayacak. Kadın yeri geldiğinde demokrasisine, ülkesine, bayrağına sahip çıkıyor. Evladını da en iyi şekilde yetiştiriyor. Dolayısıyla anneler, bacılar yerine göre anne, yerine göre evlat, yerine göre anneanne, yerine göre çocuk. Hepsi toplumun temel direğidir."

Kadına yönelik şiddeti kınayan Köseoğlu, bu konuda toplumsal bilinçlenmenin önemine dikkati çekti.

Köseoğlu, kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı bir biçimde mücadeleye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın karşılaştıkları problemlerin ise aslında tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla da çözümlerin de ancak ortak bir anlayışla çözümlenebileceği unutulmamalıdır. Kadınlara yönelik şiddetin son bulması, cinayetlerin sona ermesi, istismarın son bulması temennisinde bulunarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, başta şehit anaları olmak üzere tüm kadınlarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler