8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - Sivas Milli EĞitim Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi. Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince...

SİVAS (AA) - Sivas Milli EĞitim Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenledi.

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince Sivas Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve kimlik zenginliğini yaşayan Türkiye'de kadınların erkeklerle birlikte her alanda büyük roller üstlendiğini söyledi.

Nene Hatun, Halide Edip Edıvar, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı ve daha nicelerinin kahraman kadınlardan bazıları olduğunu aktaran Altınsoy, "Onlar kimi zaman cenneti ayaklarının altına taşıyan anneler olarak, kimi zaman eşlerinin yanında en önemli yardımcıları olarak, kimi zaman da ülkemizin kalkınmasında katkı sağlayan emektar olarak toplumumuzun temel taşlarıdır." dedi.

Okul Müdürü Aysel Şenler ise, kadının toplumdaki önemini anlatarak 8 Mart'ın kadınların eşitliği, özgürlük ve cinsel ayrılığın sona erdirilmesi için verilen mücadelede etkili olduğunu belirtti.

Çeşitli gösteriler sunulduğu programda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ve Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal tarafından şehit annelerine çiçek verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :