8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda kadınlar beyaz...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda kadınlar beyaz güvercin uçurdu.

Hüseyin Kahya Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ve kadınlar katıldı.

Vali Haktankaçmaz, burada yaptığı konuşmada, kadınla erkeğin, hanla hatunun bir arada bulunduğu bir kültürün, "Cennet annelerin ayakları altındadır" diyen bir dinin mensupları ve evlatları olduğunu söyledi.

Kadınla erkeğin birbirinin rakibi, düşmanı olan iki varlık değil, birbirini tamamlayan, destekleyen, uyum içerisinde yaşayan, o şekilde yaratılmış iki varlık olduğuna vurgu yapan Haktankaçmaz şöyle konuştu:

"İnşallah kadınlarımızın yarını, bugünkünden daha fazla bu amaca yaklaşmış olacak. Erkekler olarak düne göre bu konuda daha bilinçli olacağız. Türk kadının ne olduğunu, cesaretini ve neler yapabileceğini 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bütün dünya gördü. O kadınların yetiştirdiği evlatların da neler yapabileceklerini gördüler. Tıpkı Kurutuluş ve Çanakkale savaşları ile Yemen'de olduğu gibi. İnşallah yarınımız, bugünden daha iyi olacak."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Uğurlu da kadın hakları meselesinin cinsiyet üzerine kurulmuş bir mücadeleye indirgenmemesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı ve kadınlar, hep birlikte beyaz güvercinleri uçurdu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :