8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenledi.Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakan baro...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakan baro mensupları adına açıklama yapan Kayseri Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Gizem Yönder, kadınların dünya nüfusun yüzde 50'sini, toplam işgücünün de üçte ikisini oluşturmasına rağmen dünya gelirinin sadece yüzde onunu alabildiklerini söyledi.

Dünya Ekonomik Formu'nun 2016 yılında Küresel Cinsiyet Uçurum Raporu'na da değinen Yönder şunları kaydetti:

"Cinsiyet eşitliğinde en iyi puanı alan ülke İzlanda olup, Türkiye ise 144 ülkenin değerlendirildiği raporda ne yazık ki 130'uncu sırada yer almıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 7 Mart 2017 tarihinde yayınlandığı haber bültenine göre 2016 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 49,8'ini kadın nüfusunun oluşturduğunu, okuma yazma bilmeyen kadın nüfusunun erkelerden 5 kat fazla olduğunu, her 5 erkekten 4'ünün kadınların çalışmasını uygun bulduğu halde kadın istihdam oranının erkeklerin yarısından daha az olduğunu, her 10 kadından yaklaşık 4'ünün yaşadığı çevrede kendini güvensiz hissettiği belirtilmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :