8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Çetinkaya, mesajında, Anadolu’da...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, mesajında, Anadolu’da kadınların, tarih boyunca toplumsal yaşam, ekonomi ve kültürün inşasında aktif rol oynadığını belirtti.

Ahilik teşkilatı içinde yer alan kadınların Anadolu Kadınlar Birliği denilebilecek Bacıyan-ı Rum teşkilatı ile örgütlendiğini vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bizim kültürümüzde kadın, hayatın her alanında ve her kademesinde yer almaktadır. Ülkemizin kadınları da tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bıraktılar. Bugün de kadınlarımız, Türkiye’nin demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vuruyorlar. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakarlıklar ve cesaret asla unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize geçmiştir. Hayatlarını kaybeden kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler