8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti kadın kolları başkanları ve bürokrat eşleri kahvaltıda...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti kadın kolları başkanları ve bürokrat eşleri kahvaltıda bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi Misafirhanesinde Girişimci Kadınlar Derneğinin düzenlediği kahvaltı programına katılan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ın eşi Dilek Yurtnaç, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'in eşi Beyza Karacabey de Türk milleti ve İslam aleminin kadına her zaman değer veren toplum olduğunu söyledi.

Bugünü bahane ederek toplandıklarını aktaran Karacabey, "İnşallah Yozgat halkına, Yozgat kadınına bir şeyler yapabiliriz. 'A' kişi 'B' kişi demeden herkesi bir araya getirdik. Her görüşten, her kesimden insan var. Öyle de olmalı. Bu bütünlüğü, birliği korumalıyız. İnşallah herkese hayırlı ve uğurlu olur ve devamı gelir diyelim." diye konuştu.

Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Hacer Güçlü, dernek olarak 10 yıldır Yozgat’ta kadınlar gününü kutladıklarını belirtti.

Bugün iddialı ve büyük bir program yapmak istemediklerini dile getiren Güçlü, şunları söyledi:

"Bugün Yozgatlı bayanları, sayın valimizin eşiyle birlikte, sayın rektörümüzün eşiyle birlikte bir araya gelelim, onların sorunlarını, isteklerini dinlesinler, samimi bir ortam olsun. Halk neler düşünüyor, istiyor kadınlar olarak bunları konuşalım istedik. Çünkü kadın hakları, kadınlarla ilgili büyük programlar yapılıyor ve bunlar izleniyor ama biraz sözde kalıyor. Biz biraz bunu uygulamaya geçirelim dedik. İlimizin en yetkili mercisi olan sayın valimizin eşi de buradalar. Ona arkadaşlarımız isteklerini dile getirecekler."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :