8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, "Kadınların,...

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, "Kadınların, toplumsal yaşamımızın onurlu bireyleri olarak, hayatın her alanında kendilerini göstermeleri, tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır." ifadesini kullandı.

Yükselen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, kadınların mücadelesinin birçok ülkede demokratikleşme sürecinin itici gücü olduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte, kadınların eşit haklara sahip olması gerektiği gibi aydınlık bir düşünceyle dünyanın birçok ülkesinden önce Türkiye'de kadınlara sosyal ve siyasal haklar verildiğini hatırlatan Yükselen, şunları kaydetti:

"Kadınlar hala hak ettikleri yerde değiller. Şiddetin, argonun, töre cinayetlerinin, istismarların, ayrımcılığın olmadığı ve baskı içeren uygulamalarla karşı karşıya kalınmadığı bir dünya hepimizin en büyük arzusudur. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın ayrımcılıkların kalktığı bir ortamda yaşamaları dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :