8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu ve toplumsal hayatı,...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu ve toplumsal hayatı, kadın ve erkekle birlikte biçimlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Güngüneş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, hayatın her alanında etkisi ve enerjisi hissedilen kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kuşkusuz kadın konusunun, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu olmadığını vurgulayan Güngüneş, şunları kaydetti:

"Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Sağlam bir annelik sağlam bir toplum demektir. Kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı bir nesil yetişecektir. Üzülerek belirtelim ki dünyamızda çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yoğun bir şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir. Dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılması gerekmektedir. Bu konuda kız çocuklarımız daha çok korunmaya muhtaç durumda gözükmektedir. Cinsel taciz ya da aile içi şiddet konusunda kadınlar çok daha zayıf ve korumasız durumdadır. Kadın ve erkek arasında adalet, barış, karşılıklı sevgi, saygı, empati ve sinerjiyi, ailenin önemini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyoruz. Kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı mutlu bir toplum dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler