8. İstanbul Finans Zirvesi

8. İstanbul Finans Zirvesi

TCMB Başkan Yardımcısı Uysal:- "Merkez Bankası olarak son yıllarda fiyat istikrarı odağını güçlendirdik ve iletişim politikasında önemli adımlar attık"- "Tasarlanan bütüncül yaklaşım neticesinde gıda fiyatlarının, fiyat istikrarı üzerindeki olumsuz etkisi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Uysal, son yıllarda fiyat istikrarı odağını güçlendirdiklerini ve iletişim politikasında önemli adımlar attıklarını belirterek, "Tasarlanan bütüncül yaklaşım neticesinde gıda fiyatlarının, fiyat istikrarı üzerindeki olumsuz etkisini sınırlamak amacıyla yapılan Gıda Komitesi faaliyetleriyle önemli kazanımlar elde edildi." dedi.

Murat Uysal, 8. İstanbul Finans Zirvesi’nde (IFS 2017) yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin, sağlam bankacılık sistemi, esnek ve dinamik reel sektörü, basiretli maliye politikası, risk odaklı makroihtiyati adımlar ve enflasyona karşı sıkı finansal istikrarı destekleyici para politikası yönetimiyle son yıllarda gözlenen küresel ve yurt içi kaynaklı çeşitli şoklara karşı iyi bir direnç gösterdiğini kaydetti.

TCMB olarak küresel ekonomik gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerindeki yansımalarını yakından takip ettiklerini belirten Uysal, yurt içi ve dışı gelişmeler çerçevesinde hem fiyat istikrarı hem de finansal sistemin istikrarına dönük politikalarını şekillendirdiklerini söyledi.

Uysal, temel amaçları olan fiyat istikrarına ulaşmak için bir taraftan sahip oldukları araçları etkin şekilde kullanırken, diğer taraftan fiyat istikrarıyla ilişkili yapısal ve stratejik alanlarda paydaşlarla iş birliği yaparak toplumsal farkındalığı artırmaya gayret ettiklerini anlattı.


- "Reel sektörle iletişimimizi artırdık"


Murat Uysal, Merkez Bankası olarak son yıllarda fiyat istikrarı odağını güçlendirdiklerini ve iletişim politikasında önemli adımlar attıklarını ifade ederek, “Tasarlanan bütüncül yaklaşım neticesinde gıda fiyatlarının, fiyat istikrarı üzerindeki olumsuz etkisini sınırlamak amacıyla yapılan Gıda Komitesi faaliyetleriyle bugüne kadar önemli kazanımlar elde edildi. Önümüzdeki dönemde fiyat istikrarını yapısal boyutta ilgilendiren diğer konularda da benzer bir gayret içinde olacağız.” diye konuştu.

Uysal, fiyat istikrarına kalıcı olarak ulaşabilmek için reel sektörle iletişimlerini artırarak enflasyonla mücadelede yapısal alanlarda çözüm önerileri geliştirecek kurumsal kapasite oluşturduklarını bildirdi.

Uysal, "2016’nın son çeyreğinden itibaren atılan makroihtiyati düzenlemeleri de içeren kapsamlı adımlar kredi kanalının sağlıklı işlemesini sağlayarak ekonomik büyümeyi desteklemiş, finansal sistemimizin aktif kalitesi görünümüne ve finansal istikrara olumlu katkı sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

TCMB’nin sorumluluk alanına giren yapısal konulardaki çalışmaların finansal istikrar kapsamında da sürdüğünü belirten Uysal, reel sektörün kur riskinin takibine yönelik kapsamlı bir veri setinin oluşturulması ve risk yönetiminin etkinliğinin artırılması konusundaki çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Uysal, TCMB olarak fintech ve sanal paralarla ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :