8 bin 100 koronavirüs vakası olan Konya'da rengin maviye dönmesi an meselesi

8 bin 100 koronavirüs vakası olan Konya'da rengin maviye dönmesi an meselesi

Dünyanın başına adeta kara bulut gibi çöken koronavirüs salgınında aşılama süreci beklenenin altında sürmeye devam ediyor. Dünyada aşı karşıtlarına inanç Konya'yı da etkisi altına almış görünse de aşılamada önemli aşama kaydedildi.

Türkiye'de 6 milyondan fazla insanın yakalandığı koronavirüs salgınında 52 bin 860 kişi yaşamını yitirdi. Salgının ilk gününden bu yana sürdürülen mücadele ise aralıksız devam ediyor.

Sadece dün yani 31 Ağustos tarihinde 21 bin 893 vaka kayıtlara geçerken 252 kişi koronavirüse yenik düştü. Günlük iyileşen sayısı 14 bin rakamlarında sürerken hali hazırda hastaların fazla olması yoğun bakım servisleri ve yatakların dolmasına neden oluyor.

KONYA'DAKİ VAKA SAYISI

Sağlık Bakanlığı'nın son yayınladığı 14-20 Ağustos tarihli vaka haritasında Konya'da 8 bin 100 vaka olduğu ortaya çıktı. Sağlık kurumlarının hassas davranışları vaka sayılarının her hafta azalmasını sağlıyor ancak dikkatsiz vatandaşların önlem almaması da bir o kadar vakaların artışına yol açıyor.

konya-sinir.jpg

AŞILAMADA SON DURUM

Konya'da aşılama da tüm hızıyla devam ediyor. Son 1 ay içerisinde nüfusunun yüzde 10'a yakınını aşılamayı başaran Konya'da sarı renk mavi renge dönmek üzere. Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Konya'da an itibariyle aşılama oranı 72,3 seviyesine kadar ilerledi.

Konya'da yeni hedef ise yüzde 75 ve üzerinde aşılama seviyesi yakalamak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.