752 Km Tünel İmha Edildi: MSB Sınır Güvenliğini Açıkladı

752 Km Tünel İmha Edildi: MSB Sınır Güvenliğini Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye hükümetinin Halep'ten başlayarak terörle mücadele operasyonları yürüttüğünü, SDG'nin mutabakatlara koşulsuz uymasının...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye hükümetinin Halep’ten başlayarak kamu düzenini tesis etmek ve can güvenliğini sağlamak amacıyla terörle mücadele operasyonları yürüttüğünü açıkladı.
Açıklamada, SDG’nin 10 Mart ve 18 Ocak mutabakatlarına koşulsuz uyarak entegrasyon sürecini başlatmasının Suriye’de kalıcı istikrar açısından kritik önemde olduğu ifade edildi. Türkiye’nin, “tek devlet, tek ordu” ilkesi doğrultusunda Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceği belirtildi.

Son Bir Haftada Güvenlik Faaliyetleri

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 3 PKK’lı teröristin teslim olduğunu açıkladı.
Hudutlarda ve sınır ötesinde mayın, EYP, mağara, sığınak ve barınak tespit-imha faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğü belirtilirken, 5 kilometrelik tünelin imha edildiği bildirildi.
Münbiç’te tespit edilen tünel hatlarının yüzde 93’ünün (450 km) imha edildiği, toplamda 752 kilometrelik tünelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Hudutlarda Yakalama ve Engelleme Rakamları

Zorlu iklim ve arazi şartlarında yürütülen faaliyetler kapsamında, hafta boyunca 124 kişi yakalandı.
1 Ocak’tan bu yana yakalananların sayısı 346, engellenenlerle birlikte 3 bin 528 kişiye ulaştı.

Nusaybin’de Bayrağa Saldırı: Organize Provokasyon

MSB, Nusaybin hudut hattında Türk bayrağına yönelik saldırının, terör örgütü sempatizanlarınca gerçekleştirilen yasa dışı sınır geçiş teşebbüsü kapsamında organize bir provokasyon olduğunu vurguladı.
Faillerin tespit edildiği, idari tahkikatın derhal başlatıldığı bildirildi.

Uluslararası Görevler ve Tezkereler

  • KFOR kapsamında görev yapan Türk birliği, görevini İtalya’ya devretti; geri intikal 18 Ocak’ta tamamlandı.

  • Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere kabul edildi.

  • BM Libya Destek Misyonu bünyesindeki teknik ekibin 26–31 Ocak’ta Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı.

Gazze ve Bölgesel Gelişmeler

MSB, Gazze Planı’nın ikinci aşamasına geçilmesini, Filistinli Teknokrat Komitenin kurulmasını ve barış mekanizmalarına yönelik çabaları memnuniyetle karşıladı. İsrail’in ateşkese uyması ve insani yardımların kesintiye uğramaması çağrısı yinelendi.

Bakan Güler’in Temasları ve Savunma Sanayii

  • Yaşar Güler, ABD’nin Ankara Büyükelçisi’ni kabul etti; Hava Kuvvetleri yıllık değerlendirme toplantısına katıldı.

  • Özbekistan ile askerî sağlık ve iş birliği anlaşmaları imzalandı.

  • Typhoon tedariki kapsamında İngiltere–Katar ile üçlü görüşmeler yapıldı.

  • MKE AŞ, TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi ile ilk ihracat başarısını elde etti.

  • Pakistan MİLGEM Projesi’nde BADR korvetinin deniz kabul testleri başladı.

Bedelli Askerlik 2026 Sonuçları

2026 bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları 22 Ocak itibarıyla açıklandı. Sonuçlar e-Devlet, askerlik şubeleri ve MSB Mobil üzerinden öğrenilebilecek.

Süleyman Şah Türbesi ve DEAŞ Kampları

Uygun koşulların oluşması halinde Süleyman Şah Türbesi için gerekli adımların atılacağı belirtildi.
DEAŞ kampları ve hapishaneleri konusunda Suriye makamlarından Türkiye’ye resmî bir talep bulunmadığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.