73 yaşında boks eldivenlerini giydi

73 yaşında boks eldivenlerini giydi

Bartın'da yaşayan emekli beden eğitimi öğretmeni Nergis Yakın, 73 yaşında başladığı boks sporunda ortaya koyduğu azimle örnek oluyor- Yakın:- "Sporun düzenli ve istikrarlı yapılması gerekiyor. Çünkü sporun, kişinin ruhsal ve bedensel yönden hayata uyumunu

BARTIN (AA) - YALÇIN ÇELEN - Bartın’da yaşayan 73 yaşındaki emekli beden eğitimi öğretmeni Nergis Yakın, ilerleyen yaşına rağmen başladığı boks sporunda ortaya koyduğu azimle örnek oluyor.

Aslen Antalyalı olan ve 1970 yılında Bartın’a gelerek çeşitli okullarda beden eğitimi öğretmenliği yapan Nergis Yakın, bir meslektaşından esinlenerek 73 yaşında boks sporuna başlamaya karar verdi.

İlerleyen yaşına rağmen haftada iki gün Bartın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü spor salonuna gelen Yakın, Bayanlar A Mili Takım Boks Antrenörü Muhammet Ali Kolu ile antrenman yapıyor.

Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yaşından beri çeşitli spor dallarıyla ilgilendiğini ve sporu bu yaşına kadar hiç bırakmadığını söyledi.

Sporun düzenli ve istikrarlı yapılması gerektiğine dikkati çeken Yakın, "Çünkü sporun, kişinin ruhsal ve bedensel yönden hayata uyumunu sağladığını ve kültürel açıdan da çok yararlı olduğunu biliyorum. Hastalıklara karşı vücudun direnci daha iyi oluyor. Vücudun herşeyi düzene giriyor." diye konuştu.

Yakın, 4 torunundan ikisinin tekvandoya, birinin de jimnastik kursuna gittiğini anlattı.

Sporda alt yapısı olmayan birisinin 73 yaşında boks yapmaya başlayamayacağını vurgulayan Yakın, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben yıllardır spora yatkın olduğum için boksa başladım. 60-70 yaşında olanlar önceden hiç spor yapmamışlarsa, yürüyüşle başlamaları lazım. Mesela, yeni bir spora başlarken, 'Daha önce yaptığım spor vücudumda en çok hangi organımı çalıştırıyor.' diye bakarım. Baş kısmı, kol ve omuzlarım çok çalışmışsa, diğer seansta kalça altını çalıştıracak egzersizleri yaparım."

Yakın, boksla tanışmasının tesadüfi olduğunu ve bir öğretmen arkadaşının çocuğuyla boks çalışmaya gitmesinden esinlenerek, boksa başlama karadı aldığını dile getirdi.

Emekli beden eğitimi öğretmeni, hedefine ilişkin de "Benim hedefim, Allah'ın verdiği ömrü sağlıkla devam ettirmek." ifadesini kullandı.

- Haftada iki gün idman yapıyor

Bayanlar A Mili Takım Boks Antrenörü Muhammet Ali Kolu da Nergis Yakın’ın, 73 yaşında boksa başlamasının örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Yakın'ın ilk başlarda ellerini kuvvetlendirebilecek hareketleri çalıştığını aktaran Kolu, "Bizim çalışmalarımızı görerek, antrenmanlarımıza katıldı. Kendini, kuvvetli hissetti, düzenli olarak salı ve perşembe günleri antrenmanlarımıza devam etti." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :