656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı açıldı

EDİRNE (AA) - 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası kapsamında Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı açıldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından Sarayiçi'nde düzenlenen fuar alanında tarım aletleri ve traktörler sergilendi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi. Fuarın ekonomiye katkıda bulunacağını aktaran Özdemir, fuarı düzenleyenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Edirne Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Fuarı'nın her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini belirtti. Gelecek sene Er Meydanı'nın düzenlenmesinin ardından Sarayiçi'nde yeni bir fuar alanı oluşturulacağını aktaran Gürkan, firmaların yeni fuar alanında ürünlerini daha rahat şekilde tanıtabileceğini dile getirdi.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da 17. kez düzenlenen fuarın üretici ve tüketiciyi bir araya getirdiğini söyledi. Geçen yıl fuarın açıldığı günlerde ülkenin kötü bir tecrübe yaşadığını aktaran Zıpkınkurt, "Bizler iş camiası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla duruşumuzu tüm kesimlere duyurmuştuk. Bu yıl aynı duruşu birlik, beraberlik ve demokrasiye sahip çıkma irademizi yine 15 Temmuz'da tüm Türkiye'ye ve dünyaya sergileyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarı gezdi.

Vali Özdemir, bir traktörün direksiyonuna geçerek aracı inceledi.

Fuar, 16 Temmuz'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :