656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

TGF Yönetim Kurulu Üyesi ve Yağlı Güreşlerden Sorumlu Asbaşkan Ayhan:"Bu yıl başpehlivanlık güreşleri çok çekişmeli geçecek"

EDİRNE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yağlı Güreşlerden Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık güreşlerinin çekişmeli geçeceğini bildirdi.

Ayhan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaretinde, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Mehmet Ayhan, son hazırlıklar için Edirne'de ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.

Sarayiçi Ermeydanı'nda da incelemede bulunduklarını anlatan Ayhan, "Güreşlere ilişkin çeşitli toplantılar da yaptık. Bu yıl geçen yıllara göre daha çok sayıda pehlivanın güreşlere katılmasını bekliyoruz. Diğer bölgelerdeki yağlı güreşlerde pehlivanlar çok formdaydı. Bu yıl başpehlivanlık güreşleri çok çekişmeli geçecek." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da yağlı güreşlere ilginin her yıl arttığını belirtti. Pehlivanların tüm yıl Kırkpınar'ı beklediğini aktaran Ocak, "Güreşler sadece bir spor müsabakası değil bir spor dalı olmaktan öte bir ritüel, bir kültür, kültür aktarım biçimi, sosyal eğitim şekli ve bünyesinde birçok özelliği barındıran bir armonidir. Bu minvalde yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak değerlendiren bu organizasyonun, kültürel ve sportif anlamda sağlıklı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Sarayiçi Ermeydanı'nda 10-16 Temmuz tarihlerinde yapılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :