656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

- Edirne Belediye Başkanı Gürkan:"Kırkpınar'a kısa bir süre kaldı, hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Ben bütün güreş sevenleri Er Meydanı'na davet ediyorum"- "Önümüzdeki yıl yapılacak Kırkpınar'a da modernize edilmiş Er Meydanı ile gireceğiz"


EDİRNE (AA) - 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne sayılı günler kala Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Er Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Gürkan, burada yaptığı açıklamada, 10-16 Temmuz'da gerçekleştirilecek organizasyon öncesi çalışmaları yerinde incelediğini belirterek "Kırkpınar'a kısa bir süre kaldı, hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Ben bütün güreş sevenleri Er Meydanı'na davet ediyorum.'' dedi.

Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesi'nin 2018 yılında tamamlanacağını, güreşlerin daha nezih bir ortamda yapılacağını anlatan Gürkan, şöyle konuştu:

''Geçen yıl Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile Kırkpınar Er Meydanı'nın modernizasyonunu hedeflemiştik. Er Meydanı'nı 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ettik. Bütün izinleri alındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2017 yatırım programına Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesi'ni aldı. Uygulama projeleri çiziliyor. Kırkpınar 16 Temmuz’da sona erdikten sonra uygulama projesini bitirerek en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki yıl yapılacak Kırkpınar'a da modernize edilmiş Er Meydanı ile gireceğiz''

Başkan Gürkan, Türkiye'de, Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliğinin kurulduğunu hatırlattı.

Birliğin kurulmasıyla Kırkpınar'ın da arzu edilen değere kavuşacağını vurgulayan Gürkan, ''Bu birlik ile bütün pehlivanların hayali ve hedefi olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin daha iyi bir şekilde düzenlenmesi ve herkesin arzu ettiği, Kırkpınar'ın orijinaline, kuruluşuna, felsefesine, ruhuna uygun kıran kırana güreşlerin yapılması hedefimizi, rüyamızı gerçekleştirme yolunda çok önemli bir adım atmış olduk." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :