65. Hükümetin kurulması

65. Hükümetin kurulması

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu- "65. Hükümet inşaat sektörü için ciddi bir umut oldu"- OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu- "Başbakanımız Binali Yıldırım’la yolumuzun açık olacağına inanıyoruz"

ANKARA (AA) - İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 65. Hükümetin inşaat sektörü için ciddi bir umut olduğunu belirtti.

Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet'e çok güvendiklerini ifade ederek, "Yeni hükümetle birlikte çalışma noktasında oldukça heyecanlıyız" değerlendirmesinde bulundu.

65. Hükümetin inşaat sektörü için ciddi bir umut olduğuna dikkati çeken Tellioğlu, "Türkiye’de özellikle inşaat sektörünün türbülansa girdiği dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında tecrübeli bir ismin olması sektörü umutlandırdı. Zor durumda olan müteahhitlerin yurt dışına açılmasında da Ekonomi Bakanlığında deneyimli kişilerin yer alması sektör açısından çok önemli. Yeni bakanlar inşaat sektörü için ciddi bir umut oldu diyebiliriz. Dolayısıyla biz 65. Hükümete çok güveniyoruz. Onlarla birlikte çalışma noktasında oldukça heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

Tellioğlu, inşaat sektörünün sürdürülebilir olabilmesi için Müteahhitlik Hizmet Yasasının bir an önce çıkması gerektiğinin altını çizdi.

- "Yolumuz açık olacak"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nakıboğlu, milletin daha zengin ve müreffeh olmasının yolunun huzur ve istikrardan geçtiğini belirterek, "şunları kaydetti:

"Huzur ticareti, ticaret üretimi, üretim zenginliği getirir. Sürekli gelişen Türkiye'nin, ekonomik büyümesinin devamı için sanayiye ve kalkınmaya odaklanması gerekir. 65. Hükümet'in istikrarla hizmet edeceğine ve bugüne kadar icraatlarıyla adından söz ettiren Başbakanımız Binali Yıldırım’la yolumuzun açık olacağına inanıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler