6. Türkiye Ev Tekstili Yarışması

6. Türkiye Ev Tekstili Yarışması

UTİB ve TİM iş birliğiyle genç yetenekleri sektöre kazandırmak için bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek, "Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması"na başvuran 91 projeden 15'i finale kaldı

BURSA (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle, genç yetenekleri sektöre kazandırmak için bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek, Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'na başvuran 91 projeden 15'i finale kaldı.

UTİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek yarışmada finalistler, "Modern Şehir Yaşamı ve Ev Tekstili" teması çerçevesinde "Ürün Tasarımı" ve "En İnovatif Ürün" kategorilerinde mücadele edecek.

Uluslararası pazarlarda moda ve trend oluşturabilecek, özgün tasarımcı kimliklerin ön plana çıkarılmasını amaçlayan yarışmada dereceye girecek projelerin sahiplerine ödülleri, eylül ayında düzenlenecek törenle verilecek.

Yarışmada "En İnovatif Ürün" kategorisinde, Ahmet Ağlamaz, Aliye Acar, Ayça Dündar, Bartu Başoğlu ve Özge Bayır finale kalmayı başardı. "Ürün Tasarımı" kategorisinde finalde yarışacak proje sahipleri ise Ayşen Kuşoğlu, Cem Akyol, Dicle Göral, Dilara Semen, Eda Güneş, Gözde Özkaraman, Kayhan Toplu, Mehmet Emre Ermiş, Nebahat Selin Tokat ve Tuğçe Yıldırım oldu.

Yarışma sonucunda başarılı projelere toplam 32 bin 500 lira ödül verilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :