6 çocuk 40 torun büyüttü... Süper nine 98 yıldır oruç tutuyor!

6 çocuk 40 torun büyüttü... Süper nine 98 yıldır oruç tutuyor!

Adıyaman'da 6 çocuk, 40 torun sahibi 105 yaşındaki Zeynep Kısa, on bir ayın sultanı ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.. 7 yaşından bu yana oruç tuttuğunu belirten Kısa gençlere de ibadetlerini aksatmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

Adıyaman Merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Bozatlı köyündeki evinde tek başına yaşayan asırlık nine Zeynep Kısa, ilerleyen yaşına rağmen orucunu yine aksatmıyor.

Gün içerisinde Kur'an-ı Kerim okuyan, evinde dualarla iftar vaktini bekleyen Zeynep Kısa tamı tamına 105 yaşında.

Eskiden ramazan aylarının daha farklı ve güzel geçtiğini söyleyen Kısa, 7 yaşından bu yana oruç tuttuğunu, ramazan dışında üç aylarda da orucunu aksatmadığını ifade ediyor.

Ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalıştığını anlatan Zeynep Kısa, şöyle konuştu:

"Bu ramazan ayını da gördüğüm için Allah'a şükürler olsun. Ramazanda gün içinde namazımı kılıp, orucumu tutuyorum. Müslüman alemine dua ediyorum. Çok şükür şu an bir hastalığım bulunmuyor. Allah, sağlık verdikçe orucumu tutacağım. 6 çocuğum ve 40 torunum var. Çocuklarım ve torunlarım bana 'oruç tutma fitre bedelini verelim' diyorlar ama ne olursa olsun orucumu bırakmam."

Gençlere ibadetlerini aksatmamalarını tavsiye eden Zeynep nine, özellikle de dua, oruç ve sadakanın unutulmaması gerektiğini sözlerine ekliyor.

Etiketler :