"6 ay sonra bardak tutup, bir yıl sonra yüzümü yıkayabileceğim"

"6 ay sonra bardak tutup, bir yıl sonra yüzümü yıkayabileceğim"

Akdeniz Üniversitesinde çift kol nakli olan ve hızla sağlığına kavuşan Mustafa Sağır, artık hastane bahçesinde yürüyüş yapıp, fizik tedavi merkezine yürüyerek gidebiliyor- Sağır:- "Allah'ın izniyle 6 ay içerisinde bardak tutabileceğim. Bir yıl sonra saçla

ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ - Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 2,5 ay önce çift kol nakli olan Mustafa Sağır, 6 ay sonra bardak tutabileceğini, bir yıl sonra ise yüzünü yeni elleriyle yıkayabileceğini belirtti.

Adıyaman'da yaşayan ve 8 yıl önce tarlada bulduğu amonyum sülfat ile amonyum nitrat karışımının patlaması sonucu iki kolunu da kaybeden Mustafa Sağır'a (29), yaklaşık 2,5 ay önce beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar'ın (23) bağışlanan kolları nakledildi.

Tedavisinin sürdüğü Akdeniz Üniversitesinin bahçesinde yürüyüş yapmaya başlayan, kontrollerinin yapıldığı binaya yürüyerek gidebilen Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kollarına alışmaya başladığını söyledi. Çok sevinçli olduğunu belirten Sağır, kolsuz bir hayatın "çekilmez" olduğunu ifade etti.

Organ bağışının önemine değinen Sağır, bugün kendisinin başına gelenin yarın başkasının başına gelebileceğine işaret etti. Sağır, "Dileğim annelerin ve babaların ağlamaması. Herkesi organlarını bağışlamaya davet ediyorum. Geçenlerde hastane koridorunda üzüntülü bir anneyle karşılaştım. Hasta olan oğlu için organ bekliyordu. Ancak bir hafta sonra oğlunun hayatını kaybettiğini öğrendim. Bu olaydan çok etkilendim. Organlarımı bağışladım. Organlarımızı toprak yapmayalım, cana can katalım." ifadelerini kullandı.

- "Zoru geçti, rutin olan kısımlar kaldı"

Sağlığının iyiye gittiğini anlatan Sağır, parmaklarını ve kollarını oynatabildiğini söyledi. İyileşme sürecinin uzun bir zaman alacağının altını çizen Sağır, "Allah'ın izniyle 6 ay içerisinde bardak tutabileceğim. Bir yıl sonra saçlarımı yüzümü yıkayabileceğim. Rabbim'den tek dileğim banyo ve tıraş gibi kişisel ihtiyaçlarımı tek başıma karşılayabilmek. Bunu bir sınav olarak görüyorum ve çoğunu geçtiğimize inanıyorum. Artık zoru geçti, rutin olan kısımlar kaldı. Bu rutinleri organ nakli olan bütün hastalar yaşıyor. Sıkıntılı bir durum yok." diye konuştu.

Artık iki ailesinin olduğunu söyleyen Sağır, bir ailesinin Adıyaman'da diğerinin ise kolları kendisine nakledilen Emin Konar'ın Antalya'daki yakınları olduğunu dile getirdi. Sağır, "Kolları bana nakil edilen Emin kardeşimin umarım mekanı cennet olur. Emin'in annesi artık benim de annem. Bundan sonra kendisi için elimden geleni yapacağız." dedi.

- "Cumhurbaşkanımız sayesinde hiçbir engel kalmadı"

Sağır, "Babacan bir insan" olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EXPO 2016'nın açılışı için Antalya'ya geleceğini hatırlatarak, bu habere çok sevindiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sevdiği ve saygı duyduğu bir insan olduğunu belirten Sağır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'ya geldiğinde benimle görüşmesini çok istiyorum. Kendisiyle tanışıp birlikte fotoğraf çektirmek istiyorum. Kendisinin engellilere çok büyük bir destekleri oldu. Eskiden aileler engelli çocuklarını dışarı çıkartamazlardı, ancak sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde hiçbir engel kalmadı. Engel sadece zihinlerde kaldı, normal hayatta kalmadı."

Baba Mustafa Sağır da aynı ismi taşıdıkları oğlunun her geçen gün yeni ellerini ve kollarını daha iyi kullanmaya başladığını, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini anlattı. Sağır, "İyi günler bizi bekliyor, bir sıkıntı yok. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi arayan soran ilgilenen herkes çok sağolsunlar." dedi.

Yaklaşık bir ay sonra hastaneden taburcu edilmesi beklenen Mustafa Sağır'ın belirli aralıklarla kontrollerinden geçirileceği ve bir yıla yakın fizik tedavi göreceği öğrenildi.

"6 ay sonra bardak tutup, bir yıl sonra yüzümü yıkayabileceğim"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :