58 yıllık hayat arkadaşına 15 yıldır "bebek" gibi bakıyor

58 yıllık hayat arkadaşına 15 yıldır "bebek" gibi bakıyor

Kırklareli'nde, 76 yaşındaki Nezahat Güvenç, 15 yıl önce felç olunca yatağa bağımlı hale gelen 58 yıllık hayat arkadaşına, şefkatle bebeğine bakar gibi ilgi göstererek, "İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta.." sözünün gerçek olduğunu ispat ediyor

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nde yaşayan Nezahat Güvenç, 15 yıl önce felç olunca yatağa bağımlı hale gelen 58 yıllık hayat arkadaşına "bebek gibi" bakıyor.

Paşayeri köyünde 1962 yılında evlenen 76 yaşındaki Nezahat ile 82 yaşındaki Seyfettin Güvenç çifti, evliliklerinin ikinci yılında bir erkek çocuğu dünyaya getirerek sevgilerini perçinledi.

Nezahat Güvenç, 2005 yılında felç olan ve yatağa bağımlı hale gelen eşinden şefkatini ve sevgisini bir an bile esirgemedi.

Yaşamı boyunca birçok mutluluk ve hüzne birlikte tanıklık ettiği, yarım asırdan fazla aynı yastığa baş koyduğu eşine her zaman tatlı sözler ve tebessümle yaklaşan Nezahat Güvenç, sabahları sobayı yakıyor, daha sonra kahvaltı hazırlıyor.

Güvenç, elleriyle kahvaltısını yedirdiği 15 yıl önce felç olunca yatağa bağımlı hale gelen 58 yıllık hayat arkadaşına, şefkatle bebeğine bakar gibi ilgi göstererek, "İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta.." sözünün gerçek olduğunu ispat ediyor.

Gün boyu televizyon izleyen, radyo dinleyerek vakit geçiren çiftin birbirlerine olan saygı ve sevgileri ise çevrelerinden takdir topluyor.

- "Artık yaşlandık ama aşkımız sürüyor"

Nezahat Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarım asırdan fazladır devam eden evliliklerine herkesin imrenerek baktığını söyledi.

Eşini çok sevdiğini, elini hiç bırakmadığını anlatan Güvenç, "58 yıldır mutlu evliliğimiz sürüyor. Birçok hüzne ve mutluluğa birlikte tanıklık ettik. Artık yaşlandık ama aşkımız sürüyor. Çok mutluyuz. Hastalığımız oluyor ama yine de hayata sımsıkı bağlanıyoruz." dedi.

Seyfettin Güvenç ise eşiyle mutlu bir evlilik sürdürdüklerini vurgulayarak, "Zaman su gibi geçip gidiyor. 15 yıldır benim ekmeğimi suyumu eşim veriyor. Allah ondan razı olsun." ifadelerini kullandı.

Güvenç, günümüzdeki evliliklerin fazla uzun sürmediğini, bunun sevgisizlikten kaynaklandığını dile getirdi.





58 yıllık hayat arkadaşına 15 yıldır "bebek" gibi bakıyor

58 yıllık hayat arkadaşına 15 yıldır "bebek" gibi bakıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :