55 orman yangınının 45’i kontrol altına alındı

55 orman yangınının 45’i kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde dün çıkan 55 orman yangınından 45’inin tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Devam eden yangınlar için tüm ekiplerin sahada olduğunu vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin sosyal medya platformu NeXT’ten yaptığı açıklamada, dün ülke genelinde çıkan 55 orman yangınından 45’inin kontrol altına alındığını duyurdu.

Kabine toplantısının ardından Yangın Yönetim Merkezi’ne geçtiğini belirten Bakan Yumaklı, “Bugün ülkemizde çıkan 55 orman yangınının 45’ini tamamen kontrol altına aldık. Devam eden yangınlarda Çanakkale/Ayvacık, Çanakkale/Ezine, Bolu/Mudurnu, Kahramanmaraş/Göksun, Muğla/Milas, Hatay/Yayladağ ve Manisa/Şehzadeler yangınlarının enerjisi düşürüldü” ifadelerini kullandı.

Yumaklı, Çanakkale/Merkez/Dardanos, Manisa/Soma ve Edirne/Enez’deki yangınlara ekiplerin müdahalesinin sürdüğünü aktararak, “Bu yangınları da bir an evvel kontrol altına almak için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.

Orman yangınlarına sebebiyet verecek davranışlardan uzak durulması gerektiğini hatırlatan Bakan Yumaklı, “Orman yangını açısından yüksek riskli bir haftadan geçtiğimiz konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Maalesef risk önümüzdeki günlerde de devam edecek. Lütfen dışarıda ateş yakmayalım, anız yakmayalım, sigara izmariti atmayalım” uyarısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.