52. Kütüphane Haftası

52. Kütüphane Haftası

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bilinçli toplumlar için kütüphanelerin öneminin çok büyük olduğunu belirtti.Şimşek, 52. Kütüphaneler...

YOZGAT (AA) - Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bilinçli toplumlar için kütüphanelerin öneminin çok büyük olduğunu belirtti.

Şimşek, 52. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak kütüphane kurulması yönünde kendilerine başvuruda bulunan okullara destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kütüphanelerin, toplumların her türlü bilgi ihtiyacını karşılayan, bulunduğu yörenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayan önemli toplumsal kuruluş olduğunu ifade eden Şimşek, bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlü olduğunun bilindiğine dikkati çekti.

Kütüphanelerin eğitim içindeki yerinin bütün bilim otoritelerince tartışmasız olarak kabul görmekle birlikte, değişen, gelişen teknolojinin bunu azaltmak yerine kütüphanelere farklı ve gelişmiş başka roller sunduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Çünkü bilgisayarın, internetin, elektronik yayınların ortaya çıkmasıyla düzenlenmesi ve okuyuculara sunulması gereken bilgi kaynağı artmış, bu da kütüphane hizmetlerini tarih boyunca hiç olmadığı kadar geniş bir hale getirmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde ve kent halkının bilgi, görgü seviyesinin yükselmesinde, entelektüel birikimlerinin artmasında, bilinçli vatandaşların oluşmasında kütüphanelerin önemi büyüktür. Bu sebeple, dünü bugüne, bugünü yarınlara taşıyan kütüphanelerimizi korumalı, geliştirmeli ve modern imkanlarla donatmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :