50,5 dereceyi gördük, eksi 35’i yaşadık! 2025’in hava tablosu

50,5 dereceyi gördük, eksi 35’i yaşadık! 2025’in hava tablosu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2025 yılına ait meteorolojik rekorları duyurdu. En sıcak gün 50,5 dereceyle Şırnak Silopi’de, en soğuk gün ise eksi 35,1 dereceyle Hakkâri Yüksekova’da kayıtlara geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2025 yılı meteorolojik rekorlarını açıkladı. Türkiye genelindeki 2 bin 59 gözlem istasyonundan elde edilen verilere göre yılın en sıcak günü, 25 Temmuz tarihinde Silopi ilçesinde yaşandı. Ölçülen hava sıcaklığı 50,5 derece oldu.

Yılın en soğuk günü ise 25 Şubat’ta Yüksekova ilçesinde kaydedildi. Selahaddin Eyyübi Havalimanı meteoroloji istasyonunda eksi 35,1 derece ölçüldü.

En fazla yağış Gökçeada’ya düştü

2025 yılında kaydedilen en yüksek günlük yağış miktarı, Gökçeada Havalimanı istasyonunda ölçüldü. 23 Ekim’de metrekareye 167 kilogram yağış düştü.

Kar kalınlığı Ovit Yaylası’nda 2,8 metreyi buldu

Yılın en yüksek kar kalınlığı, Ovit Yaylası’nda ölçüldü. 21 Mart’ta kar kalınlığı 280 santimetre olarak kayıtlara geçti.

En şiddetli rüzgar Kop Kayak Merkezi’nde

En yüksek rüzgar hızı, Kop Kayak Merkezi’nde ölçüldü. 13 Şubat’ta rüzgar hızı saatte 176,4 kilometre olarak kaydedildi.

Deniz suyu sıcaklığında Antalya zirvede

2025 yılının en yüksek deniz suyu sıcaklığı, 24 Temmuz’da Alanya ilçesindeki Yeni Liman Ana Mendirek Feneri’nde 32,2 derece olarak ölçüldü.

En düşük deniz suyu sıcaklığı ise 2 Şubat’ta, Arhavi ilçesindeki Balıkçı Barınağı Tali Mendirek Feneri’nde 6,1 derece olarak kayıtlara geçti.

50,5 dereceyi gördük, eksi 35’i yaşadık! 2025’in hava tablosu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.