500 bin TL değerinde kaçak cep telefonu ele geçirildi

500 bin TL değerinde kaçak cep telefonu ele geçirildi

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 500 bin TL olan 21 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Konya'nın Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, artan kaçak cep telefonu satışıyla ilgili ihbarlar üzerine harekete geçti. Devletin vergi kaybına neden olan kaçak cep telefonları ile mücadele kapsamında başlatılan çalışmada, A.C. ile F.A.'ya ait iş yerleri tespit edildi.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararıyla yapılan operasyonda, iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli markalarda tezgahta satışa sunulmuş 21 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Toplam piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira olan bu kaçak telefonlara el konuldu.

Operasyon kapsamında iş yeri sahipleri A.C. ile F.A. gözaltına alınarak şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı. Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kaçak cep telefonlarının ticaretine yönelik mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bu operasyon, kaçak ticaretle mücadelede kararlı bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.