5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şehirler Kongresi'ne doğru

5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şehirler Kongresi'ne doğru

TENVA Başkanı Köktaş:- "Bu yıl 19-21 Nisan'daki etkinlik insan odaklı akıllı şehircilik uygulamaları üzerine olacak"

ANKARA (AA) - Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) Başkanı Hasan Köktaş, akıllı sistemlerin enerji, şehircilik, haberleşme ve ulaştırma konularını içerdiğini belirterek, "Bu yıl 19-21 Nisan'daki etkinlik insan odaklı akıllı şehircilik uygulamaları üzerine olacak." dedi.

Köktaş, 19-21 Nisan'da gerçekleştirilecek 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şehirler ve Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı'nın (ICSG) yürütme kurulu toplantısında, organizasyonla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Kongrenin Yürütme Kurulu Başkanı da olan Köktaş, akıllı sistemlerin yaşamın her alanında kullanıldığını ifade ederek, akıllı şehircilik ve şebeke modernizasyonlarının dünyadaki Ar-Ge çalışmalarının başında geldiğini söyledi.

ICSG'nin şehircilik konseptinin akıllı sistemlerle entegre olduğu bir kongre olacağını dile getiren Köktaş, etkinliğe 30'dan fazla ülkeden katılımcı beklendiğini aktardı.

Köktaş, akıllı sistemlerin insan hayatına sağladığı konforun önemine değinerek, "Akıllı şehircilikle tüketicinin kendi taleplerine göre davranış sergileme kabiliyeti artacak." ifadesini kullandı.

Siber güvenliğin önemli konulardan birisi olduğunun altını çizen Köktaş, kongrede bu konunun ayrı oturumlarda tartışılacağını söyledi.

ICSG Yürütme Kurulu Üyesi Sercan Tekcan da Ar-Ge projesi olarak 2015'te uzaktan elektrik sayaçlarının okunmasına imkan sağlayan akıllı bir elektrik sayacı geliştirildiğini belirterek, Van'ın Gevaş ilçesinde ilk uygulamalarla kaçak oranının yüzde 17'ye kadar düşürüldüğünü bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler