5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü

BBP Genel Başkanı Destici:- "Yıllardır yargımızın meseleleri ile avukatların meseleleri hep farklı tutulmuş, avukatlarımızın meseleleri soyut olarak dillendirilmiştir. Yargının bitmek bilmeyen sorunları içinde avukatlarımızın hak ve taleplerine özenli bir

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yıllardır yargımızın meseleleri ile avukatların meseleleri hep farklı tutulmuş, avukatlarımızın meseleleri soyut olarak dillendirilmiştir. Yargının bitmek bilmeyen sorunları içinde avukatlarımızın hak ve taleplerine özenli bir şekilde itibar edilmemiştir." değerlendirilmesinde bulundu.

Destici, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, yargıya ilişkin değişim çabaları içinde avukatlara yer verilmediğini üzüntü ile karşıladığını belirterek, "Adalet mekanizmasının, başta 'kalite yönetimi', 'yargı reformu' ile ilgili tasarılar ve projelerde 'avukatların adeta yok sayıldığını' görüyoruz. Bu konuda avukatlık meslek örgütlerinin yıllardır dillendirdikleri sorunlarına kulak bile kabartılmaması üzücüdür." ifadesine yer verdi.

Avukatların, yargının dışında değil, en can alıcı noktasında bulunduğunu vurgulayan Destici, şunları kaydetti:

“Yargı mekanizmasının önemli bir ögesi olan avukatların sorunları yargının sorunları ile birlikte telaffuz edilmelidir. Avukatsız savunma olmayacağına göre, avukatsız mahkeme olmayacağına göre, avukatların da bu tür sorunlarının haklı olarak çözümü gerekiyor. Herkesin avukata erişim hakkını hiçbir kayıt konmaksızın sağlanmalı, avukatın etkili bir hukuki yardımda bulunmasını engelleyen düzenlemeler kaldırılmalıdır. Aile avukatlığı, sistemine geçilmeli ve bu konuda ciddi çalışmalar başlatılmalıdır. Yıllardır yargımızın meseleleri ile avukatların meseleleri hep farklı tutulmuş, avukatlarımızın meseleleri soyut olarak dillendirilmiştir. Yargının bitmek bilmeyen sorunları içinde avukatlarımızın hak ve taleplerine özenli bir şekilde itibar edilmemiştir."

Anayasa değişikliği sürecinde iddia ve savunma makamlarının eşitliğinin sağlanmasını, avukatlık mesleğine olan saygınlığa gölge düşmemesi için elden gelen tüm çabanın gösterilmesini dileyen Destici, haktan, adaletten, ülkenin birliğinden ve beraberliğinden yana olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :