5 litre yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı

5 litre yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı

Kayseri'de kullanılmış 5 litre atık yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı verilerek çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek amacıyla 5 litre yağ getirene 1 litre bulaşık deterjanı verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında bitkisel atık yağ toplama sistemine dahil edilen işletme ve hanelerden ülke genelinde halkın bilinçlenmesi ile atık yağ toplamada başarı sağlandığını ifade etti.

Halkın artan bilinç seviyesi ve duyarlılığının önemine dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Melikgazi Belediyesi olarak atık yağ toplanılmasında yeni bir kampanya başlatacağız. Çevre duyarlığı ve geri dönüşüm tamamen eğitim odaklı bir olgudur. Halkı bilgilendirme ve bilinçlendirmede ne kadar başarılı iseniz o derece atıkları verimli bir şekilde toplarsınız. Bu neden ile Melikgazi Belediyesi olarak atıkların toplanılmasında eğitime büyük önem veriyoruz. Yıllar itibari ile atık yağ toplamada büyük artış göstermektedir. Bu bilinçlendirmeyi kampanyalar ile desteklemek istiyoruz. Bu neden ile 1 Nisan 2018 gününden itibaren 5 litre atık yağ biriktirene 1 litre bulaşık deterjanı verilecektir. Sadece bir telefon ile bulaşık deterjanı vatandaşın elinde olacaktır."

Başkan Büyükkılıç, geri kazanılan atık yemek yağlarından biyo-dizel üretildiğini ve vatandaşların 252 17 94 telefon numarasını arayarak bu projeden faydalanabileceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :