4,5 senelik kariyerine "dünyaları" sığdırdı

4,5 senelik kariyerine "dünyaları" sığdırdı

- Paralimpik milli atlet Esra Bayrak:"Ay-yıldızlı bayrağı göklere çıkarmak çok güzel bir duygu"- "Kendime çok güveniyorum. Kendime güvenmesem zaten buralara gelemezdim"


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) dünya şampiyonu mental atleti Esra Bayrak, "Ay-yıldızlı bayrağı göklere çıkarmak çok güzel bir duygu." dedi.

Kariyerinde çeşitli kategorilerde dünya şampiyonlukları bulunan Esra Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada 6 gün ve ortalama 4 saat çalıştığını vurguladı.

Spor yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren mental milli atlet, desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Buradan Recep Tayyip babama, başkanımız Birol Aydın'a çok teşekkür ederim. Spora başlamadan önce bugünleri hiç tahmin etmiyordum. Herkese spor yapmasını tavsiye ediyorum. Kapı arkasında kalan çocukların oradan çıkmasını isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Samsunlu olduğunu ve lisede okuduğunu anlatan Esra, "4,5 senedir spor yapıyorum. Spor benim için çok şey ifade ediyor. Bu kısa sürede kariyerimde çeşitli kategorilerde dünya şampiyonlukları elde ettim. Eskiden utanırdım. Öncelikle spor yapmak sağlıklı bir durum. Ay-yıldızlı bayrağı göklere çıkarmak çok güzel bir duygu." ifadelerini kullandı.


- Hedef Tokyo 2020


Mental milli atlet Esra Bayrak, 60 metre, 100 metre, 200 metre ve uzun atlama kategorilerinde yarıştığını ancak kendisinin uzun atlamada daha başarılı olduğunu dile getirdi.

Türkiye şampiyonalarının kendisi için antrenman havasında geçtiğini kaydeden Esra, "Uzun atlamada yarışıyorum. Londra'da uzun atlamada ilk dörde girdim. İsviçre'de gençlerde dünya şampiyonu oldum. Fransa'da da 60 metrede dünya şampiyonluğunu kazandım. Roma'da gençler uzun atlamada dünya şampiyonluğuna ulaştım. Hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları." şeklinde konuştu.

Ağustos ayında Almanya'nın başkenti Berlin'de Avrupa Şampiyonası'nın yapılacağını hatırlatan başarılı sporcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Orada 60 metre, 100 metre, 200 metre ve uzun atlamada yarışacağım. Avrupa Şampiyonası'nda güzel dereceler bekliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımı göklere çıkararak, herkesi gururlandırmak istiyorum. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalya alacağıma inanıyorum. Yapılan baskılara hiç kafamı takmam. Ben sadece idmanlarda hocamın dediklerini yaparım. Kendime çok güveniyorum. Kendime güvenmesem zaten buralara gelemezdim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :