44. İstanbul Müzik Festivali

44. İstanbul Müzik Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği festivalde, önemli konuklar sahne alacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali, hafta boyunca müzik dünyasından önemli konukları ağırlayacak.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, festivalin daha önce birlikte müzik yapmamış sanatçıları festival kapsamında bir araya getirdiği, Festival Buluşmaları serisinde yarın, üç genç müzisyenden kurulu Trio Arte, ünlü viyolacı Gerard Causse ile aynı sahneyi paylaşacak.

St. Antuan Kilisesi'nde gerçekleşecek konserde, Özkan Manav'ın İstanbul Müzik Festivali'nin siparişi üzerine yazdığı yeni bestesi Ludus Modalis'in dünya prömiyeri yapılacak. Konserde ayrıca Brahms'ın oda müziği eserlerine de yer verilecek.

Keman ve viyola sanatçısı Isabelle van Keulen ve topluluğu, Arjantinli besteci Astor Piazzolla'nın geleneksel tango melodileriyle klasik müzik formlarını ve caz unsurlarını ustaca sentezleyerek yarattığı Tango Nuevo ile sahne alacak.

Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı'ndaki konser 16 Haziran'da gerçekleştirilecek.

- Weinberg’in 4. Senfonisi'nin Türkiye prömiyeri yapılacak

Beethoven Akademi Orkestrası, piyanist Herbert Schuch ile 17 Haziran'da İş Sanat Konser Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak. Rachmaninov'un "Paganini'nin bir Teması Üzerine Rapsodi"sinin seslendirileceği konserde ayrıca Polonyalı besteci Weinberg’in 4. Senfonisi'nin Türkiye prömiyeri yapılacak.

Jacek Kaspszyk yönetimindeki Beethoven Akademi Orkestrası, 18 Haziran'da ise viyolonselci Gautier Capuçon ile aynı sahneyi paylaşacak. Topluluk İş Sanat'taki konserde, Saint-Saens’ın 1 No'lu viyolonsel konçertosu, Massenet'in "Meditation" isimli eseri ve Prokofiev'in "Romeo ve Juliet Süit"lerini yorumlayacak.

İki yıldır düzenlenen ve ücretsiz gerçekleştirilen Hafta Sonu Klasikleri kapsamında, viyolonsel dörtlüsü 4Cellos sahne alacak. Konser, 19 Haziran'da Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi'nde izlenebilecek.

Özbekistanlı şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası, 19 Haziran'da Uniq Açık Hava Sahnesi'nde konser verecek.

Festival, 24 Haziran'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :