40 yıldır kullanılan asbestli borulardan kurtuldular

40 yıldır kullanılan asbestli borulardan kurtuldular

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Bozova ilçesinde, 40 yıldır kullanılan asbestli ve paslı metal boruları değiştirerek vatandaşlara sağlıklı ve temiz içme suyu sağladı

ŞANLIURFA (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirme yapılan Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, vatandaşa temiz ve sağlıklı su verilmeye başlandığı bildirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bozova ilçesinde yıllardır belediye hizmetinden mahrum kalan halk, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım yaptığı ve destek verdiği gerekçesiyle görevden alınan belediye başkanının yerine vekaleten görevlendirilen Kaymakam Zekeriya Göker'in talimatıyla hizmetle buluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi, ilçenin hak ettiği hizmete bir an önce kavuşabilmesi için Bozova Belediyesine altyapı ve üst yapı çalışmalarında destek oluyor ve halkın temiz, sağlıklı içme suyuna kavuşması için hat yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu sayede 40 yıldır kullanılan asbestli ve paslı metal borulardan gelen içme suyunun kullanımına son veren belediye ekipleri, vatandaşları sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bozovalı vatandaşlardan Yunus Kayalı, desteklerinden dolayı belediye ekiplerine teşekkür ederek, "Yaklaşık 40 yıldan bu yana kullanılan asbestli borulardan kurtulduk. Bizler yıllardır bu borulardan su içiyorduk. Belediyeye görevlendirme yapılması sayesinde artık temiz su içiyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, ilçede bugüne kadar 22 bin 650 metre kanalizasyon, 3 bin 600 metre yağmur suyu, 16 bin 317 metre içme suyu hattı yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :