4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne doğru

4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne doğru

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk:- "Teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak isteyen Yeşilay, 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ne ev sahipliği yapacak"- "Bu etkinli

İSTANBUL (AA) - ARİF YAKICI - Yeşilay, teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27-28 Kasım'da düzenlenecek bu etkinlikte 15 ülkeden alanında uzman kişilerin "mobil telefon bağımlılığı, online oyun bağımlılığı, halk sağlığı ve bağımlılık, çocuklarda online oyun bağımlılığı, internet ve sosyal medya bağımlılığı, siber zorbalık" konularını masaya yatıracağını anlattı.

Günümüzde teknoloji bağımlılığının önemine değinen Öztürk, şöyle devam etti:

"Teknolojiyi iyisiyle ve kötüsüyle ele aldığımızda, kullanma veya ebeveyn olarak çocuğumuzun kullanmasına izin verme noktasında kafamızın karışması, ikileme düşmemiz çok normaldir. Ancak meselenin bir yüzünü görmek yerine, her iki taraftan da bakmaya çalışıp meseleye hakim olmak en doğru tavır olacaktır. Öncelikli olarak çocukların ve gençlerin yaşları gereği teknolojinin ve sunduklarının doğrusunu ve yanlışını ayırt etme noktasında katetmeleri gereken, yetişkinlere göre, daha fazla yol vardır. İkinci olarak da çocuklar ve gençler teknolojik aletlerin daha çok olduğu ve daha kolay ulaşılabildiği bir dünyaya doğdukları için teknolojiyi günlük hayatta çok daha fazla ve çok daha iyi kullanıyorlar. Hiç şüphesiz insan, özellikle teknoloji bağımlılığında bağımlılık noktasına genellikle bir anda gelmez ve adım adım gider. Bu adımlar bağımlılığın gelişmekte olduğuna dair ciddi ve önemli işaretlerdir. Dolayısıyla bu işaretlerin takip ve kontrol edilmesi bağımlılığın başlamadan önlenmesi ve engellenmesi adına ciddi önem arz etmektedir."

- "Teknolojiyi hayatımızdan çıkaramayız"

Teknoloji bağımlılığının artık önemsenmesi gerektiğine değinen Öztürk, "Teknolojiyi hayatımızdan çıkaramayız, çıkarmayacağız da. Ama bilinçli ve aktif kullanım mümkün. Teknoloji bağımlılığı kapsamında internet, oyun, sosyal medya, on-line kumar, pornografi bağımlılığı yer almaktadır. Bunlar teknolojinin kötüye kullanımıdır. Bu bağımlılığı önlemek için Yeşilay olarak bilgilendirme, teknolojinin nasıl kullanılması gerektiğine dair eğitim çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Prof. Dr. Öztürk, 27-28 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde 15 ülkeden 35 konuşmacının teknoloji bağımlılığını her yönden ele alacağını, halka açık bu etkinliğe "technologyaddiction.org" sitesinden kayıt yaptırılabileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :