"4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı"

"4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı"

Yazarlar ve okurlar, fuar kapsamında düzenlenen imza günlerinde bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı", yazarlar ve okurları imza etkinliklerinde bir araya getiriyor.

Oyuncu Burak Tamdoğan, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu fuarda, "Kalabalık Olmanın Esasları" adlı ilk kitabını okurları için imzaladı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Tamdoğan, oyuncu olmadan önce yazar olmak istediğini belirterek, "Aslında hevesim yazarlıktı. Belki de oyunculuğa, küçük yaşta yazdıklarımı oynarken ya da yönetirken başladım." dedi.

Tamdoğan, kitabının 14 Şubat'ta yayımlandığını belirterek, "14 öyküden oluşuyor, 'Kalabalık Olmanın Esasları'. Uydurma hikayeler ama hepsini biri yaşadı. Bu bir konsept çalışması aslında. Farklı farklı zamanlarda yazılmış öyküler değil. Kalabalık olmak ve yalnızlık üzerine tasarlanmış ve yazılmış öykülerden oluşuyor. Yani bunun için oturuldu ve yazıldı. İşim insanları gözlemek ve onlardan aldıklarımı bir şekilde sahnede yansıtmak olduğu için, bu kitapta da aynı şeyi kelimelerle yaptım." diye konuştu.

Eserinin mizahi bir tarafı olduğunu kaydeden oyuncu, "Okuyucu kitabı okurken gülümser, sonra biraz şaşırır. Finalini ben de bilmiyorum. Okuyucu finalde kendine benzerliğini fark ederse, ne mutlu bana. İnsanlardan çok güzel geri dönüş alıyorum. Daha çok yeni bir kitap. Umarım herkes beğenir." ifadelerini kullandı.

"Bu Şehir Arkandan Gelecek" isimli televizyon dizisinde rol alan Tamdoğan, oyunculuğun yanı sıra yazarlığa da devam edeceğini kaydederek, ay sonunda bir şiir kitabının da yayımlanacağını aktardı.

- "Kitaplar senaryo haline dönüştürülerek film olma trendinde"

"T. Y. Mazer" mahlasını kullanan genç yazar Tuğba Yılmazer de "Lacivert" adlı ilk kitabını okurları için imzaladı.

İmza etkinliğine oyuncu Can Yaman ile katılan Yılmazer, kitabın kapağında Yaman'ın fotoğrafının olduğunu belirterek, "Yayınevimizin kitapları senaryo haline dönüştürülerek film olma trendinde. Okurlar da genelde kitap karakteriyle beraber, bir oyuncuyu, bir yüzü özdeşleştirme eyleminde. Biz de onların hayal edebilecekleri ve kapakta da görebilecekleri bir oyuncuyla çalışalım ve ilerisi için de yatırım yapalım istedik. Bu yüzden de Can Yaman ile beraber çalışıyoruz." dedi.

Aynı zamanda blog yazarı olan Yılmazer, kitabın aksiyon, macera, romantizm ve biraz da bilim kurgu içerdiğini sözlerine ekledi.

Etkinliğe katılan Can Yaman da hayranlarının aldığı kitaplara imza atıp onlarla fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :