4 köye 20 derslikli okul

4 köye 20 derslikli okul

Çumra Kaymakamlığı ilçeye bağlı 4 beldeye 20 derslik okul yaptırıyor.

Çumra Kaymakamlığı ilçeye bağlı 4 beldeye 20 derslik okul yaptırıyor. Çumra Kaymakamı Osman Taştan bu eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmek üzere Arıkören kasabası ile Uzunkuyu köyünde 6’şar derslik Sürgüç ve Adakale köylerinde 2’şer derslik Apasaraycık köyünde ise 4 derslik olmak üzere toplam 20 derslik okul inşaatına başlandığını açıkladı.


Taştan Arıkören’deki 20 derslikli okulun kalorifer inşaatını da yapacaklarını belirterek yaptırılan dersliklerde köylülerin kapı ve pencere desteğinde bulunduklarını söyledi.


Çumra Kaymakamlığı’nın 4 beldede yaptıracağı 20 derslikli okulun inşaatı 200 bin YTL’ye tamamlanacak. 20 derslikli bir okul için en az 500 bin YTL tasarruf sağlanacağı bildirildi. Bu yıl öğretime kazandırılacak 20 derslikli okulda 350 öğrenci eğitim görecek. M. Selçuk Temel, Memleket-Çumra