"4. Genç Bilim İnsanları Ödülleri"

"4. Genç Bilim İnsanları Ödülleri"

Bilim Kahramanları Derneğinin verdiği ödüller, törenle sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - Bilim Kahramanları Derneğince verilen "4. Genç Bilim İnsanları Ödülleri", törenle verildi.

Sabancı Center Hacı Ömer Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Özçağdaş, amaçlarının özellikle gençleri bilime özendirmek ve bu amaçla onlara örnek olacak çalışmaları ödüllendirmek olduğunu söyledi.

Özçağdaş, bu yıl ödüllere Türkiye genelinde 39 ilden 146 proje başvurusunun yapıldığını belirterek, bilime katkılarından dolayı 9 akademisyenin ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Bilimsel proje çalışmalarından dolayı Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sinem Çöleri Eren, Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Vehbi Çağrı Güngör ve Doç. Dr. Hakan Usta, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Emre Onur Kahya, Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Filiz Kuralay, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Şahmaran ile Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Engin Durgun, Doç. Dr. Buğra Gedik ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Şahin ödüle layık görüldü.

Ödül töreni, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Kültür Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sıddıka Semahat Demir'in yaptığı teşekkür konuşması ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler