4. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri başladı

4. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri başladı

SARAYBOSNA (AA) - 4. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği (ARUD)...

SARAYBOSNA (AA) - 4. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği (ARUD) tarafından, bu yıl "Abdominal Cerrahide Anestezi ve Yoğun Bakım" temasıyla düzenlenen ARUD 2017 Kongresi: 4. Balkan Anestezi Günleri'ne, Türkiye ve Bosna Hersek'in yanı sıra Balkan ülkelerinden 250 uzman ve öğrenci katıldı.

ARUD Başkanı Prof. Dr. Meral Kanbak, kongrenin, fikir alışverişi ve anesteziyoloji alanında yeni bilgiler edinmek açısından iyi bir fırsat olduğunu belirterek, bu yıl dördüncüsü düzenlenen kongrenin Balkan ülkeleri arasında anesteziyoloji alanında iş birliğine katkı sağladığını ifade etti.

Bu yılki kongreye ev sahipliği yapan Bosna Hersek Federasyonu Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanları Derneği (UDMAR) Başkanı Prof. Dr. Jasmina Smajic de uzmanlara ve öğrencilere tecrübe paylaşımı imkanı sunacağını dile getirerek, UDMAR ile ARUD arasındaki iş birliğinin önemine işaret etti.

Kongreye katılan Prof. Dr. Onur Özlü, organizasyonun hem bilimsel hem de kültürel açıdan büyük önem arz ettiğini söyleyerek, kongrenin ayrıca Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkı vereceğini vurguladı.

Kongrenin açılışı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç da bu tür organizasyonların ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki iyi ilişkilere işaret eden Koç, bu ilişkilerin sadece siyaset, kültür ve ekonomi alanlarında değil, aynı zamanda sağlık alanında da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

ARUD'un girişimiyle her yıl başka bir Balkan ülkesinde düzenlenen kongre, 2014'te Kosova, 2015'te Arnavutluk, geçen yıl ise Makedonya'da organize edilmişti.

Tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunulacak kongre, 20 Mayıs'ta sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :