4 asırlık cami ve türbenin restorasyonu tamamlandı

4 asırlık cami ve türbenin restorasyonu tamamlandı

Tarihi Gelibolu Yarımadası sınırları içindeki Eceabat ilçesi Kilitbahir köyünde bulunan Ahmed Cahidi Sultan Türbesi ve Camisi ibadete açıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası sınırlarındaki Eceabat ilçesi Kilitbahir köyünde bulunan 4 asırlık Ahmed Cahidi Sultan Türbesi ve Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yurdun değişik bölgelerinden gelenlerin dileklerinin gerçekleşmesi için dua ettiği, adak adadığı Ahmed Cahidi Sultan Türbesi ve Camisi'nde 2,5 yıl süren restorasyon ile onarım çalışmaları bitirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Bölge Müdürlüğünce 250 bin lira harcanarak restore edilen 4 asırlık türbe ve camide, duvar ile tavanlarında oluşan çatlaklar nedeniyle güçlendirme çalışması da yapıldı.

Cami ve türbe, ışıklandırma sisteminin oluşturulmasıyla yeniden ibadete açıldı.

Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, AA muhabirine, Gökçeada'da meydana gelen depremde caminin zarar görmesiyle başlayan restorasyon çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Resmi açılışı henüz yapılamayan camide ramazan boyunca teravih namazlarının kılınmasını istediklerini belirten Uzunparmak, caminin ibadete açıldığını kaydetti. Uzunparmak, "Caminin boş kalmasına, ibadet edilmemesine gönlümüz razı gelmedi." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :