36 saat enkaz altında kaldı, müzikle hayata tutundu

36 saat enkaz altında kaldı, müzikle hayata tutundu

Van'da, 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde yıkılan binanın enkazından 36 saat sonra kurtarılan Metin Çelik, bazı yakınlarını kaybettiği felaketin ardından yaşadığı acı dolu günleri müzikle aşmayı başardı- Depremde sağ ayağını kaybeden Çelik: - "Deprem

VAN (AA) - CEMAL AŞAN - ALİ DAĞER - Van'da 5 yıl önce meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan ve bazı yakınlarını kaybeden 26 yaşındaki Metin Çelik, müzikle yaşama tutundu.

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin ardından 36 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarılan Çetin, yaşadığı acıları bağlamasının tellerine döküyor.

Depremde birçok arkadaşını ve yakınını kaybettikten sonra çok zor günler geçirdiğini anlatan Çetin, çevresinin verdiği destekle kısa zamanda toparlanmaya başladığını belirtti.

Çelik, Erciş'te sarsıntı sırasında yaşadıklarının "film şeridi" gibi canlandığını ifade ederek, "Depremde ayağımı kaybettim. Aradan 5 yıl geçti. Depremde hayatını kaybeden arkadaşlarıma, yakınlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum." dedi.

- "Yakınlarım yanımda hayatını kaybetti"

Depremde enkaz altında sıkışan sağ ayağının kesilmesinin ardından bir yıl boyunca büyük sıkıntı yaşadığını, psikolojik olarak 2 yıl bunun etkisinde kaldığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Kolay değil, bina yıkılıyor ve altında kalıyorsunuz. 36 saat enkaz altında kaldım ve yakınlarım benim yanımda hayatını kaybetti. Çok zor bir olay, Allah kimseye göstermesin. Çok şükür depremin etkisini atlattım. İnsanların iradesi kuvvetli olunca bazı şeyleri atlatıyor. Her şey Allah'tan geliyor. Ne olursa olsun şükrediyoruz. Yanımda iki amcamın oğlunu ve iki arkadaşımı kaybettim. Bunun gibi birçok büyüğümüz depremde yaşamını yitirdi. Herkes için zor bir durum."

- "Bağlamam arkadaşım oldu"

Çelik, depremin acılarını atlatmak için büyük mücadele verdiğini dile getirdi.

Bu konuda herkesin kendisine yardımcı olduğunu anlatan Çelik, "Depremin ardından müzikle ilgilenmeye başladım. Sıkıntılarımı atlatmamda müziğin çok büyük etkisi oldu. Bağlamam benim arkadaşım oldu, onunla duygularımı dile getirmeye çalışıyorum." diye konuştu.

İlçede bağlama kursuna gittiğini belirten Çelik, sözle anlatamadığı birçok duyguyu bağlamasıyla aktarmaya çalıştığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :