"35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

"35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

Fuarda yazar Ömer Döngeloğlu okuyucularıyla buluştu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı'nca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ ve Basım Yayın Meslek Birliği katkılarıyla bu sene 35'incisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda yazar Ömer Döngeloğlu okuyucularıyla buluştu.

TİMAŞ Yayınları standında sevenleriyle buluşan Döngeloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında insanların dini şuurunun ve hassasiyetinin arttığını belirterek, "Ramazan'da birlik ve beraberlik duygularımız artıyor. Ramazan-ı şerifte Müslümanların ibadet yoğunluğu artıyor. İçki içenler bile içkiye ara veriyor. Ramazan bizim hem toplumsal hem dini ibadetimizi düzenleyen bir filtre. Kontrol ayı." dedi.

"Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın ramazan ayının ruhuna uygun olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Ramazanda insanlar manevi yönü güçlendiği için kitap okuma kültürel yönden kendini biraz donanımlı hale getirmek istiyor. Bu sene bu ramazan başındaki terör saldırısının etkisiyle ziyaretçi sayısı az gibi görünüyor ama ben ilerleyen günlerde bu travmanın atlatılacağını ve önceki yıllarda olduğu gibi kitap fuarının insanımızın gönül dünyasına büyük hizmetlerde bulunacağına inanıyorum."

Fuar, 25 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :