"35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

"35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

Türkiye Diyanet Vakfınca, İBB Kültür AŞ ve Basım Yayın Meslek Birliği katkılarıyla bu sene 35'incisi düzenlenen fuarı ilk 4 gün yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ ve Basım Yayın Meslek Birliği katkılarıyla bu sene 35'incisi düzenlenen "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" ilk 4 gün yaklaşık 20 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirilen fuarın koordinatörü Sadrettin Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın açıldığı ilk gün oldukça yoğun bir katılım olduğunu aktararak, "İkinci gün Vezneciler'de yaşanan patlamadan dolayı ziyaretçi sayısında bir azalma gözlendi. Fakat biz teröre inat buraları kapatmadık. Özellikle iftardan sonra kitap fuarına ilgi artıyor. Açılışından bugüne değin 20 bin civarlarında ziyaretçi geldi kitap fuarına." diye konuştu.

Orta yaşlı ziyaretçilerin fuara daha çok ilgi gösterdiğini belirten Yüce, şunları söyledi:

"Ramazan denilince farklı bir manevi havaya bürünüyor. Beyazıt da tam İstanbul'un göbeğinde tarihi bir mekanda yer alıyor. Böyle olunca insanlar hem kitap almak hem de teravih namazı kılmak maksadıyla buraya geliyor."

Yüce, "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın gelenekselleştiğini ifade ederek, "Akşamları aileler, gündüz ise üniversite öğrencileri fuar alanını ziyaret ediyorlar. Genel manada Ramazan'ın muhtevasına uygun olarak Kuran-ı Kerim, Hadis ve Tefsir kitapları, dini çocuk kitapları daha çok rağbet görüyor." dedi.

Fuar, 25 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :