34 milyon liralık vurgun davasında bankacı kadın ve nişanlısı için istenen ceza belli oldu

34 milyon liralık vurgun davasında bankacı kadın ve nişanlısı için istenen ceza belli oldu

Konya’nın Ereğli ilçesindeki özel bir bankada çalışan kadın, zimmetine geçirdiği 34 milyon lirayı nişanlısıyla birlikte kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, her iki şüpheli için de 21’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Konya’nın Ereğli ilçesinde özel bir bankada çalışan P.Y. adlı kadın personelin, bankadaki hesaplardan 34 milyon lira zimmetine para geçirdiği tespit edildi. Olay, banka yetkililerinin hesaplarda eksiklik fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Durumun bildirildiği Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mart ve Haziran 2024 tarihleri arasında yapılan işlemleri inceledi.

Nişanlısıyla birlikte tutuklandılar

İncelemelerin ardından banka çalışanı P.Y. ve nişanlısı S.A., 2024 yılının Temmuz ayında gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılıktan 21’er yıla kadar hapis istemi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. P.Y. ve S.A. hakkında, “5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’na Aykırılık” suçundan 21’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, banka çalışanı P.Y.’nin, nişanlısı tarafından bu işe yönlendirildiğini söylediği ifadesi yer aldı.

“Beni bu işe nişanlım yönlendirdi”

İddianamede yer alan ifadesine göre P.Y., nişanlısı S.A.’nın borçları olduğunu ve kendisinden “Bankadan bir şekilde para ayarlayamaz mısın?” diyerek talepte bulunduğunu, bu nedenle söz konusu işlemleri yaptığını belirtti.

“20 milyon 700 bin lirayı kripto borsasında kaybettim”

P.Y. ifadesinde, 49 farklı müşteri hesabından işlem yaptığını, bu işlemleri hem kendi hem de nişanlısının borçlarını ödemek amacıyla gerçekleştirdiğini anlattı. Paraların bir kısmını tanıdığı kişilerin hesaplarına aktardığını, 1 milyon 500 bin TL’lik kısmıyla borçlarını ödediğini, kalan kısmı ise çeşitli hesaplar üzerinden dolaştırdığını ifade etti.

“20 milyon 700 bin liralık kısmını kripto para borsasında kaldıraçlı işlem açarak kaybettim. 11 milyon 200 bin lirayı ise nişanlıma iletmek üzere 7 kişinin hesabına aktardım. Bu kişiler de parayı, nişanlımın sahibi olduğu firmanın kağıt üzerindeki sahibi olan H.D’nin banka hesaplarına gönderdi. Bu paraları da S.A. yönetti.”

Dava süreci devam ederken, her iki şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki aylarda başlanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.