31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için süreç başladı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için süreç başladı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için süreç başladı. Seçime katılabilecek siyasi partiler yarın YSK tarafından ilan edilecek.

Seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne yarın başlanacak. Seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesi amacıyla kullanılan MERNİS'ten veri alımı ve güncelleme durduruldu.

Siyasi partilerden, hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri 3 Ocak'ta istenecek. 4 Ocak'ta, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak.

İŞTE SEÇİM TAKVİMİ

TarihOlay
1 OcakSeçim süreci başladı.
2 OcakSeçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek.
3 OcakSiyasi partilerden, hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ye bildirmeleri istenecek.
4 OcakMuhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri güncellenmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak.
10 OcakPartiler hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını mesai bitimine kadar bildirecek.
17 OcakMuhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek. Buna ilişkin itirazlar sona erecek.
27 OcakSiyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek ve ilan edilecek.
31 OcakSiyasi partilerin aday adayı listelerini ilgili seçim kurullarına bildirmesinin son günü.
7 ŞubatSeçmen kütükleri kesinleştirilecek, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesine başlanacak.
11 ŞubatSeçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi tamamlanacak.
20 ŞubatSiyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyelikleri listelerini düzenleyerek saat 17.00'ye kadar teslim edecek.
22 ŞubatSiyasi partilerin aday listesindeki eksiklikleri tamamlamalarının son günü.
23 ŞubatGeçici aday listeleri ilan edilecek.
29 ŞubatSeçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.
3 MartKesin aday listeleri ilan edilecek.
4 MartSandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlanacak.
21 MartSeçim propagandası ve yasakları başlayacak.
24 MartSeçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.
30 MartSeçim propagandasının sonu.
31 MartOy verme günü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.