30 milyon kişinin kaderi Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

30 milyon kişinin kaderi Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

Yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren ve dolaylı olarak 30 milyona yakın kişiyi etkileyecek olan asgari ücrette zam kararının bugün çıkması bekleniyor. Taraflar arasında herhangi bir uzlaşma olmasa da en az 3 bin 500 lira olması neredeyse kesinleşti.

Asgari Ücret 2022 zammı için geri sayım başladı. Türkiye'nin ana gündemini oluşturan asgari ücrete ilişkin olarak 3 toplantı geride kaldı ve bu toplantılardan bir sonuç çıkmadı. Tarafların bugün bir kez daha son toplantı için bir araya gelmeleri bekleniyor. TİSK en az 3 bin 500 lirayı kabul ettik" derken, Türk-İŞ, '4 bin TL kırmızı çizgimiz' açıklaması yaptı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Yeni asgari ücret bayram havası estirecek” dedi.

ASGARİ ÜCRETTE TARAFLAR NE İSTİYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu şimdiye kadar üç toplantı yaptı. Tarafların tavrı netleşti. Türk-İş, 4 bin TL’nin altına imza atmamakta kararlı. Başkan Ergün Atalay, 4 bin TL’nin “kırmızı çizgileri” olduğunu açıkladı. İşveren tarafını temsil eden TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “3 bin 500 TL’yi geçtik, daha fazlası için çalışıyoruz” diyerek tavırlarını ortaya koydu.

İŞVEREN TEŞVİK, DESTEK VE VERGİ İNDİRİMİ İSTİYOR

İşveren bunun için iktidardan “teşvik, destek, vergi indirimi” gibi adımlar bekliyor. Bu destekler ise ya bütçeden ya da büyük olasılıkla İşsizlik Sigortası Fonu’ndan çıkacak. Fonun varlığı 9 Aralık itibarıyla 88.6 milyar TL’ye inmiş durumda. Dolaylı olarak yine emekçinin cebinden çıkmış olacak.

ERDOĞAN "4 BİN TL'NİN ALTI OLMASIN" DEDİ

İktidar kanadı ise bir rakam söylemedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 4 bin liranın altında bir rakamı istemediği biliniyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de dün “Yeni asgari ücret bayram havası estirecek” dedi. Böyle olunca işçinin yüksek zam beklentisi arttı.

ABDÜLKADİR SELVİ 'KULAĞIMA GELDİ' DEYİP ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI

Asgari ücretin bugün açıklanmasının beklendiğini yazan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim" bilgisini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.