30 Bin TL Hibe Desteğe Girişimci Adaylarından Yoğun İlgi

30 Bin TL Hibe Desteğe Girişimci Adaylarından Yoğun İlgi

Kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları, Konya Sanayi Odası (KSO)’nda yapılan mülakatlara yoğun ilgi gösterdi.

Kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları, Konya Sanayi Odası (KSO)'nda yapılan mülakatlara yoğun ilgi gösterdi. Kabul gören projelere KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe desteği verilecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine 260 aday başvurdu, bunlardan 100'ü kabul gördü.

Konuyla ilgili bilgi veren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya Sanayi Odası ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verileceğini, 10 Şubat'ta başlayacak eğitimlerin sonunda KOSGEB tarafından kabul görülen iş planlarının 30 bin TL hibe ile destekleneceğini söyledi. Kütükcü, ayrıca kabul gören projelerin 70 bin TL'ye kadar sabit yatırım desteğinden de yararlanabileceklerini ifade etti.

"YENİ DÜNYADA GÜÇLÜ EKONOMİ OLMANIN YOLU"

Açıklamasında Türkiye'nin daha fazla girişimciye ve yatırıma ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Kütükcü, özellikle 2008 küresel krizinden sonra dünyanın çok daha stratejik olarak yeniden şekillendiğini, bu yeni dünyada güçlü bir ekonomi olmanın yolunun girişimcilikten ve nitelikli üretimden geçtiğini vurguladı.

Girişimciliğin desteklendikçe büyüyen ve ekonomiye daha fazla katkı veren bir süreç olduğunu aktaran Kütükcü, "Girişimcilik, üreten toplum olmanın ön şartıdır. Bugün dünyada üretmediği için en küçük rüzgarı, fırtına gibi hisseden pek çok ülke var. Türkiye son yıllarda özel sektöre verdiği destekle ve değişen bakış açısıyla bu ülkelerden hızla ayrışmıştır. Ancak daha alınacak çok yolumuz var. Bu anlamda yeni girişimleri desteklemek ve var olan tesislerimizi büyütmek için yoğun mesai sarf etmeliyiz" şeklinde konuştu.

iha

Etiketler :