30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

TMMOB'a bağlı bazı odalar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

ANKARA (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı bazı odalar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, yönetim kurulu adına yayımladığı mesajında, Atatürk ve silah arkadaşlarının emanet ettiği cumhuriyeti sonuna kadar koruyacaklarını belirtti.

Haksızlıklara her zaman karşı çıkacaklarını aktaran Bozoğlu, bilimin ışığında ekolojik sistem içindeki bütün canlıların sağlıklı, temiz ve güvenilir bir çevrede yaşaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse ise mesajında, "Bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"9 Eylül 1922 tarihinde İzmir, 6 Ekim 1923 tarihinde İstanbul emperyalist işgalden kurtulmuş, 24 Temmuz 1923 tarihinde de Lozan Barışı imzalanmıştır. Açıkçası 30 Ağustos 1922 tarihi, özgürlük ve bağımsızlık savaşının önemli bir halkasıdır. Bu mücadeleyi haklı ve meşru yapan da emperyalist işgale ve emperyalist projelere karşı verilen özgürlük ve bağımsızlık savaşı olmasıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler