30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bayram dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşlar arasında, 15 Temmuz gecesi İstanbul 66. Zırhlı Tugay'da verdiği mücadele sırasında şehit düşen Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün annesi Sevdiye Ertürk ile Londra'dan gelen Atatürk'ün akrabalarından

ANKARA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında vatandaşlar Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'e gelenler arasında, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, İstanbul 66. Zırhlı Tugay'da verdiği mücadele sırasında şehit düşen Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün annesi Sevdiye Ertürk ile Londra'dan gelen Atatürk'ün akrabalarından Selin Söğütlügil de yer aldı.

Oğlunun fotoğrafını taşıyan şehit annesi Ertürk, yaptığı açıklamada, evladının dürüst, temiz, inançlı, kahraman bir Türk subayı olduğunu söyledi.

Böyle bir evlat yetiştirdiği için gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden Sevdiye Ertürk, "Başım dimdik, hiç eğilmeyecek bu baş. Oğlumun her zaman yanındayım. Kahraman bir evlat verdim bu vatana. Ben de kahraman bir Türk annesiyim." dedi.

Ertürk, elindeki Türk bayrağını ve çiçekleri Atatürk'ün mozolesine bırakırken de asker selamı verdi.

Londra'dan gelen Atatürk'ün akrabalarından Söğütlügil ise Türk milleti için çok önemli bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk'ün huzurunda olduğunu belirtti.

Mayıs ayında Çin Seddi'nde yapılacak koşuya katılacağını, bunun için Atatürk'ten kuvvet almaya geldiğini aktaran Selin Söğütlügil, aynı zamanda Kansersiz Yaşam Derneği'ni temsilen Anıtkabir'de bulunduğunu dile getirdi.

Mozole başında dua eden Söğütlügil, yazdığı "Kanatlarım Aşktandı" adlı kitabını da mozoleye bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler