30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman'da düzenlenen törenlerle kutlandı

KONYA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman'da kutlama törenleri düzenlendi.

Konya'da Anıt Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanlığından Hava Pilot Üsteğmen Abdullah Kağnıcı, burada yaptığı konuşmada, ülkenin kurulmasında temel teşkil eden kurtuluş mücadelesinin bayraklaştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünün gururla kutlandığını söyledi.

Zafer Bayramı'nın milletin bağımsızlığa tutkusunu simgeleyen, eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Kağnıcı, şöyle devam etti:

"Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığı onurlu direniş ve bunun zirvesi olan Büyük Taarruz ile sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Yüce önder Atatürk, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi'nin anlam ve önemini, 'Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin, yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir.' sözleriyle ifade etmiştir."

Türk milletine bu zaferi armağan eden kahramanlara karşı en büyük sorumluluğun, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun temel değerlerini korumak olduğunu ifade eden Kağnıcı, "Bu sorumluluğu yerine getirmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar varolmasının en önemli koşuludur. Milletimizin göğsünü güven ve gurur duygularıyla kabartan Türk Silahlı Kuvvetlerinin çelikleşmiş bir azim ve iradeye dayanan üstün disiplin anlayışı ve kalbinde yaşattığı vatan, millet, bayrak sevgisiyle üstlendiği her görevi başarıyla yerine getireceği, yüce milletimizce çok iyi bilinmektedir." diye konuştu.

Törende, Meram Mehmet Münevver Kurban Anadolu Lisesi öğrencilerinden Canan Kayır ve Nuri Altay ile Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır şiir okudu. Selçuklu Büyük Bayram Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda vatandaşın ellerinde bayraklarla coşkulu bir şekilde izlediği tören, resmi geçitle sona erdi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgililer katıldı.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Kocatepe Parkı'nda düzenlenen tören, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, CHP Milletvekili Burcu Köksal, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Vali Tutulmaz, makamında tebrikleri kabul etti.

- Aksaray

Aksaray'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'ndaki törende, anıta çelenk bırakıldıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Üsteğmen Necip Uzun, burada yaptığı konuşmada, mazisi zaferlerle dolu Türk milletini, tarih sahnesinden silmek isteyen düşmana, hakettiği dersin verildiği zaferin 95. yılının idrak edildiğini söyledi.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu'daki Türk varlığına kastedenleri 30 Ağustos'ta tarihe gömdüğünü ifade eden Uzun, "Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık aşkını, Türk ordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir. Tarihi boyunca hür yaşamış asil Türk milleti, Kurtuluş Savaşı'nda ordu-millet bütünleşmesinin eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Bize emanet edilen bu cennet vatanı, bu kutsal toprakları ilelebet muhafaza edecek, Türk bayrağını ve sancağını sonsuza dek dalgalandıracağız." dedi.

Törenin ardından Vali Aykut Pekmez, İl Jandarma Komutanı Yarbay Fuat Anık ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

- Karaman

Karaman'da ise Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törende, Vali Fahri Meral, Garnizon Komutanı Albay Yurdakul Kazım Türkmen ve Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

İsmet Paşa Caddesi'nde devam eden törende, Meral, Türkmen ve Çalışkan, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından program, tören geçişiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :