3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu tamamlandı

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu tamamlandı

31 ülkeden binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu büyük bir coşkuyla tamamlandı. Organizasyon, otizm, down sendromu ve Alzheimer farkındalığı yaratma amacıyla da dikkat çekti.

31 Ülkeden 4.153 Atlet Konya'da Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu, bu yıl da büyük ilgi gördü. 31 ülkeden 4.153 atletin katıldığı maraton, Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE), Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD MERAM) ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, organizasyonun her yıl artan katılımcı sayısıyla Türkiye'nin en önemli yarı maratonlarından biri haline geldiğini belirtti.

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu tamamlandı

Kayıt Ücretleri Gazze'ye Bağışlanacak

Bu yıl maratona katılım ücretleri Gazze'ye bağışlanacak. Başkan Altay, bu sosyal sorumluluk projesiyle hem sporun önemine dikkat çekerken hem de iyiliğe koşacaklarını ifade etti. Katılımcılara kefiyeler dağıtılarak Gazze'deki kardeşlerine destek mesajı verildi.

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu tamamlandı

Dereceye Giren Sporcular Ödüllendirildi

Maratonun sonunda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. 21 kilometre erkekler kategorisinde James Kipkogei Kipkoech birinci olurken, kadınlar kategorisinde Elida Jelimo Korir birinci oldu. 10 kilometre erkekler yarışında Halil Sade birinciliği elde ederken, kadınlar yarışında Esma Nur Yılmaz birinci oldu.

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu tamamlandı

Konya Yarı Maratonu, Halk Koşusuyla Tamamlandı

Sabah koşulan 10K ve 21K yarışlarının ardından, saat 13.30'da başlayan Halk Koşusu ile etkinlik sona erdi. Halk Koşusu'na AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve binlerce Konyalı sporsever katıldı.

3. Uluslararası Konya Yarı Maratonu tamamlandı

"Sağlıklı Bir Yaşam İçin İyiliğe Yürümeye Devam Edeceğiz"

Halk koşusu başlangıcında konuşan Başkan Altay, etkinliklerin yoğun katılımla gerçekleşmesinin kendilerini cesaretlendirdiğini belirterek, "Sağlıklı bir yaşam için iyiliğe yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Etkinlik sonunda Filistin'e destek için oynanan dabke dansı, duygusal anlar yaşattı. Maratona katılan sporcular da organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.