3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi NEÜ'de Başladı

3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi NEÜ'de Başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin düzenlediği kongre, açılış töreniyle start aldı. 3 gün sürecek kongrede diş hekimliği alanında en güncel ve yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi, Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılan açılış töreniyle başladı. Kongre, 26 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek ve diş hekimliği alanında uzman akademisyenler ile seçkin konuşmacıları ağırlayacak.

Diş Hekimliğinde Türkiye'nin Büyük İlerlemesi

Kongrenin açılış töreninde konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Türkiye'de diş hekimliği alanındaki ilerlemelere dikkat çekti. Prof. Dr. Zorlu, "Ülkemizdeki diş hekimliği eğitimi ve hizmetleri dünya standartlarına ulaşma yolunda büyük adımlar atmaktadır. 2023 yılı itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 40 bin diş hekimi görev yapmaktadır ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. 2022 yılında yaklaşık 90 milyon diş hekimliği muayenesi gerçekleştirilmiştir, bu da hizmetlere olan talebin arttığını göstermektedir" dedi.

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin Rolü

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Cem Zorlu, "Fakültemiz, nitelikli diş hekimleri yetiştirme ve topluma yüksek kalitede hizmet sunma konusunda büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Fakültemiz, teknolojik imkanları kullanarak öğrencilerimizin güncel bilgi ve becerilerle donanımını sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kongrenin Önemi ve Katılımcıları

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir ise kongrenin önemine değindi. Tunçdemir, "2019 yılında 'Modern Diş Hekimliğinde Dijital Yaklaşımlar' konulu ilk sempozyumumuzu gerçekleştirdik. 2021'de birinci uluslararası kongremizi online olarak düzenledik ve 2022'de Konya'da büyük çaplı bir diş hekimliği kongresi gerçekleştirdik. Bu yıl ise 1.500'den fazla diş hekimini Konya'da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Kongre boyunca diş hekimliği alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar, Periodontoloji, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi konularında güncel ve yenilikçi yaklaşımları ele alacak.

Dekan Tunçdemir, "Fakültemizi her daim daha ileriye taşımak, yeni ilklerin altına imza atmak için el birliğiyle her gün daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz için faydalı bir kongre olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kongre, Prof. Dr. Imad About'un konuşmacı olduğu ve Prof. Dr. Sema Belli'nin başkanlığını yaptığı oturumla başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.